Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Απαλλαχτείτε από το στρες & απολαύστε το γάμο σας


Πολλές νύφες την ημέρα του γάμου τους κατακλύζονται από άγχος, φόβο, ακόμη και λύπη ή νεύρα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Φυσικά όχι γιατί όλα πάνε στραβά ή γιατί η νύφη… μετάνιωσε, αλλά γιατί η ένταση και η κούραση όλων των προηγούμενων ημερών, φτάνουν στο αποκορύφωμά τους!
Πώς λοιπόν θα αποφύγετε και θα καταπολεμήστε το άγχος της μέρας του γάμου σας και θα χαρείτε κάθε στιγμή της, πολεμώντας κάθε εμπόδιο που μπορεί να σας τη χαλάσει; Υπάρχει άραγε… μυστικό; Να ξέρετε ότι όλα αντιμετωπίζονται με προνοητικότητα, φροντίδα και τις κατάλληλες πρακτικές. Ας πρυτανεύσει λοιπόν η λογική και ας προσπαθήσουμε μαζί, σε λίγα λεπτά, να καταρρίψουμε τους πιο
συχνούς φόβους που μπορεί να χαλάσουν τη μοναδική μέρα του γάμου σας:
Νευρικό σοκ
Ο συνδυασμός ενός ιδιαίτερα νευρικού χαρακτήρα, με την πίεση του χρόνου και την κούραση, δημιουργεί περιττό άγχος και εκνευρισμό. Εφαρμόστε λοιπόν μερικές τεχνικές χαλάρωσης, έτσι ώστε να επανακτήσετε την ηρεμία σας και μετατρέψτε την ενέργειά σας, από νεύρα, σε δημιουργικότητα. Αν λοιπόν τη μέρα του γάμου σας νιώσετε ότι σας έχει κατακλύσει το άγχος, πάρτε βαθιές ανάσες εισπνέοντας από τη μύτη και εκπνέοντας από το στόμα και σταματήστε για λίγα λεπτά ό,τι κάνετε. Βάλτε απαλή μουσική και… συνεχίστε!
«Black out»
Πρόκειται για ένα ακόμη άσχημο… παιχνίδι που μπορεί να σας παίξει το να είστε υπερβολικά φορτισμένη. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, έστω να αποφύγετε να σας χαλάσει το γάμο, φροντίστε να έχετε εναλλακτικές λύσεις για διάφορα σημαντικά θέματα. Ενημερώστε τον καλό σας, την κολλητή σας ή τη μαμά σας για ώρες, οικονομικά θέματα και άτομα με τα οποία έχετε συνεννοηθεί για κάτι και προστρέξτε σ’ αυτούς όταν ο… διακόπτης σας θα είναι στο «off». Επίσης, καλό θα ήταν να «μοιράσετε» αρμοδιότητες, έτσι ώστε να μην είστε εσείς υπεύθυνες για όλα: κάποιος να ρυθμίζει τις λεπτομέρειες με τους επαγγελματίες, ένας άλλος να παραλαμβάνει τα δώρα, κάποιος για να μιλάει με τον υπεύθυνο του χώρου δεξίωσης κ.ο.κ.
Κοκκίνισμα, ξηρό στόμα και ρίγος
Οι παραπάνω φυσικές αντιδράσεις συμβαίνουν σε πολλούς, ιδίως όταν βρίσκονται ως «πρωταγωνιστές», ανάμεσα σε πλήθος ανθρώπων. Όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται, προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε στο ότι πρόκειται για μια μέρα χαράς, την οποία θα πρέπει να απολαύσετε και όχι να σας καταβάλει. Σκεφτείτε την ως την έναρξη της κοινής σας ζωής με τον καλό σας, την οποία γιορτάζετε με φίλους και συγγενείς. Και μια παλιά δοκιμασμένη συνταγή: Πριν φύγετε για την εκκλησία, πιείτε ένα σφηνάκι ουίσκι ή βότκα! Προσοχή όμως: μόνο ένα!
Να τα «βάλετε» με κάποιον
Υπάρχουν πάντα κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι που είναι οι καλύτεροι στο να σας… σπάνε τα νεύρα! Όταν λοιπόν νιώθετε ιδιαίτερα πιεσμένοι, απλά μείνετε μακριά τους. Για λίγο μόνο. Επίσης, να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι όσο παράξενος κι αν είναι κάποιος, ήρθε στο γάμο σας γιατί ενδιαφέρεται και φυσικά όχι με στόχο να σας τον χαλάσει. Δείξτε λοιπόν λίγη παραπάνω υπομονή.
Να τα «βάλει» κάποιος μαζί σας
Σε μια… εκδήλωση όπου συμμετέχουν πολλά άτομα, λογικό είναι να υπάρχουν και παράπονα. Μην τα πάρετε λοιπόν… προσωπικά! Σε κάποιον δε θα αρέσει το φαγητό, σε άλλον η μουσική, άλλος μπορεί να βρει υπερβολική τη διακόσμηση… Μην το θεωρήσετε ως «βολή» εναντίον σας. Ο καθένας έχει τα γούστα του και μπορεί να μη συμπίπτουν με τα δικά σας. Ηρεμήστε λοιπόν και αφήστε την… πολυφωνία να θριαμβεύσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου