Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Πράσο αχνιστό της πεθεράς

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 "δέμα" πράσα (συνήθως είναι 1 ή 1.5 κιλό)
  • 1-2 ξύλα κανέλας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμός λεμονιού

Πως το κάνουμε:

  1. Καθαρίστε τα πράσα από τη ρίζα και τις κορφές και κόψτε τα σε κομμάτια μάκρους 3 εκ. περίπου.
  2. Πλύντε καλά τα κομμάτια και αφήστε τα για 10-15 λεπτά σε σουρωτήρι.
  3. Στο μεταξύ, ζεστάνετε αρκετό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα (καλύτερα με μεγάλη επιφάνεια).
  4. Ρίξτε στην κατσαρόλα τα πράσα και σωτάρετε ανακατεύοντας συχνά.
  5. Μόλις μειωθεί κάπως ο όγκος τους προσθέστε αλάτι, πιπέρι και την κανέλα.
  6. Αν βλέπετε ότι τα πράσα κολλάνε στον πάτο, προσθέστε λίγο νερό.
  7. Συνεχίστε το σωτάρισμα με συχνό ανακάτεμα μέχρι να "χωνέψουν" εντελώς τα πράσα (να γίνουν μια ομοιογενής μαλακή μάζα) και να "πιουν" τα υγρά τους (ο όγκος τους θα μειωθεί πολύ).
  8. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με το γούστο σας.
  9. Όταν είναι έτοιμο το αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρείτε την κανέλα.
  10. Στύβετε επάνω σε κάθε μερίδα λίγο λεμόνι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένα "εναλλακτικό" συνοδευτικό για κρέας, πολύ πιο θρεπτικό από πατάτες ή ρύζι. Πάντως και σκέτο είναι χορταστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου