Τι χρειαζόμαστε:
- 1 "δέμα" πράσα (συνήθως είναι 1 ή 1.5 κιλό)
- 1-2 ξύλα κανέλας
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμός λεμονιού
Πως το κάνουμε:
- Καθαρίστε τα πράσα από τη ρίζα και τις κορφές και κόψτε τα σε κομμάτια μάκρους 3 εκ. περίπου.
- Πλύντε καλά τα κομμάτια και αφήστε τα για 10-15 λεπτά σε σουρωτήρι.
- Στο μεταξύ, ζεστάνετε αρκετό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα (καλύτερα με μεγάλη επιφάνεια).
- Ρίξτε στην κατσαρόλα τα πράσα και σωτάρετε ανακατεύοντας συχνά.
- Μόλις μειωθεί κάπως ο όγκος τους προσθέστε αλάτι, πιπέρι και την κανέλα.
- Αν βλέπετε ότι τα πράσα κολλάνε στον πάτο, προσθέστε λίγο νερό.
- Συνεχίστε το σωτάρισμα με συχνό ανακάτεμα μέχρι να "χωνέψουν" εντελώς τα πράσα (να γίνουν μια ομοιογενής μαλακή μάζα) και να "πιουν" τα υγρά τους (ο όγκος τους θα μειωθεί πολύ).
- Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με το γούστο σας.
- Όταν είναι έτοιμο το αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρείτε την κανέλα.
- Στύβετε επάνω σε κάθε μερίδα λίγο λεμόνι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ένα "εναλλακτικό" συνοδευτικό για κρέας, πολύ πιο θρεπτικό από πατάτες ή ρύζι. Πάντως και σκέτο είναι χορταστικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου